Legjobb Ingyenes VPN

A legjobb ingyenes VPN szolgáltatások titkosítást és adatvédelmet biztosítanak a felhasználók számára, ezért fontos utánajárni, melyek is ezek.

Az interneten számos ingyenes VPN szolgáltatót találhatunk, ám jobban járunk, ha a legtöbbjüket inkább elkerüljük. Ebben a cikkben összegyűjtöttük nektek 2018 legjobb ingyenes VPN szolgáltatásait, hogy könnyebb legyen a választás a valóban megbízható szolgáltatók között. Az itt felsorakoztatott virtuális magánhálózatokat teljes biztonsággal használhatod!


Mire jó az ingyenes VPN?

Az ingyenes VPN funkciói közé tartozik a letiltott oldalak elérése, továbbá az internetszolgáltató nem láthatja többé az online tevékenységünket. Egy megbízható VPN szolgáltatás titkosítást és az adatvédelmet biztosít az IP cím megváltoztatása által, amely nagy segítség például, ha célunk atorrentezés Németországban.

A VPN előnyei közé tartozik, hogy a külföldi IP cím használata megnyitja az utat a földrajzilag blokkolt oldalak feloldása előtt, így használható például a Hulu Magyarországon is. Egy VPN előfizetés éves költsége átlagosan 55-75 dollár (átváltva megközelítőleg 14.000-20.000 Ft), érdemes lehet beruházni rá.

De ha ezt nem tehetjük meg, az interneten számos ingyenes VPN szolgáltatót is találhatunk, ám ezek kis része megbízható csak.

Természetesen egy ingyenes VPN számos korlátozást tartalmaz a fizetős verzióhoz képest, de sokszor még ennek ellenére is megéri azt használni. A továbbiakban elmondjuk mik a fő különbségek a fizetős és az ingyenes VPN szolgáltatások között.

A fizetős és az ingyen VPN

Egy gyors VPN hálózat működtetése drága mulatság, hiszen a világ számos pontján kell szervereket biztosítani a felhasználók számára. Így ha belegondolunk, egy ingyenes VPN akár veszélyes is lehet az adatokkal való visszaélések miatt. Sok ingyenes VPN abból kreál bevételt, hogy felhasználói adatokat tárol, amelyeket eladhat egy harmadik félnek, általában a hirdetőknek. 

Csakis egy fizetős verzió használata biztosíthatja a teljes körű titkosítást és adatvédelmet az internetes tevékenység naplózása nélkül. Az ilyen ingyenes VPN szolgáltatások kerülendők, hiszen így elveszik az egyik fő funkció, az IP cím elrejtése. Inkább az olyan megbízható vállalatok fizetős virtuális magánhálózata ajánlott, mint az ExpressVPN.

Ha mégis ragaszkodsz az ingyenes VPN szolgáltatást nyújtó szoftverekhez, a veszélyek elkerülése érdekében összegyűjtöttük, hol találhatod meg legmegbízhatóbb IP cím változtató programokat.


Melyek a legjobb ingyenes VPN szolgáltatások?

1. hide.ME

hide.me

Előnyök:

 • Erős titkosítás
 • Nincs naplózás
 • Kielégítő adatvédelmi irányelvek

Hátrányok:

 • A Netflix US nem feloldható vele
 • csak 3 országban van VPN szervere

A hide.ME egy fantasztikus maláj virtuális magánhálózat szolgáltatás. Bár a felhasználók VPN szerverek tekintetében három helyszínre, Szingapúrra, Hollandiára és Kanadára korlátozódnak, a havi 2 GB ingyen adatforgalom ezt kompenzálja valamelyest.

Emellett a szolgáltatás elég gyors, szóval ez egy olyan VPN, amit csak ajánlani tudunk. Fontos még kiemelni, hogy a szolgáltató adatvédelmi irányelvei alapján az IP cím titkosítás és biztonság megbízható, valamint a VPN program minden népszerű platformon elérhető. Az egyik legjobb adatforgalommal határozottan ajánljuk ezt az ingyenes VPN szolgáltatást!

hide.me Felkeresése »

2. TunnelBear

TunnelBear

Előnyök:

 • Egyszerű a VPN beállítása, rendkívül felhasználóbarát
 • Kiváló titkosítás
 • Akár 5 eszköz is csatlakozhat egyidejűleg
 • 500 MB adatforgalom havonta

Hátrányok:

 • Nem engedélyezi a peer-to-peer (P2P) forgalmat
 • Kevés haladó beállítás
 • Adatkorlát

A TunnelBear VPN ingyenes szolgáltatása egyre csak lenyűgözi a felhasználókat. Adatbiztonság tekintetében rendkívül erős teljesítményt nyújt: hivatásos biztonsági kutatók is vizsgálták a VPN hálózatot, és teljesen biztonságosnak és megbízhatónak találták azt. Még az online tevékenységet sem naplózzák, tehát az anonim böngészés is teljesen biztosított. Viszont a szolgáltatás adatforgalmát havi 500 MB-ra korlátozzák, ami valljuk be, nem valami sok, így ez a VPN letöltésre és streamelésre alkalmatlan.

Ennek ellenére egy kiváló ingyenes VPN program, amelyet leginkább az olyan felhasználóknak ajánljuk, akiknek elsődleges cél a biztonságos kapcsolat létesítése és az internet korlátozás feloldása. A VPN szerver ingyenes használatát több mint 20 országban biztosítja a TunnelBear, tehát rengeteg helyszín közül válogathatunk, Ausztráliát kivéve. Összegezve, a TunnelBear a világon az egyik legbiztonságosabb ingyenes VPN szolgáltató, és sebesség tekintetében sem utolsó!

TunnelBear Felkeresése »

3. Windscribe

Windscribe

Előnyök:

 • Havi 10GB adatforgalommal
 • Ingyenes Chrome bővítmény cookie- és hirdetésblokkolóval
 • Könnyen kezelhető
 • Gyors
 • Funkciógazdag

Hátrányok:

 • Nem sok

A Windscribe egy nagyszerű ingyenes VPN, amely szó szerint emberek millióin segített már. Mint már említettük, nem csak az ingyenes VPN kapcsolat, hanem egy ingyenes Chrome bővítmény is a tiéd lehet a letöltéssel. A letöltés havi 10GB-ra korlátozott, ami meglehetősen magas adatforgalomnak számít egy ingyenes szolgáltatás esetében.

Ha a blokkolt oldalak feloldása a cél, ez a számodra legjobb VPN kapcsolat!

Windscribe Felkeresése »

4. ZoogVPN

ZoogVPN

Előnyök:

 • Kiváló vele az online TV nézés külföldről
 • Gyors
 • Jól használható szerverek
 • Erős titkosítás

Hátrányok:

 • Nem egyértelmű a naplózási gyakorlat

Szintén egy kiváló VPN szolgáltatás, amely egyszerre biztonságos és ingyenes. Három VPN szerver közül válogathatunk New Yorkban, Londonban és Amszterdamban, ami minden bizonnyal jól jön a földrajzilag blokkolt oldalak feloldásakor.

havi 2 GB adatforgalom több, mint amit általában egy ingyenes VPN szolgáltatás nyújt. Sajnos azonban néha előfordul a sávszélesség korlátozása, amikor a VPN kiszolgáló túlterhelt. Leginkább streameléshez ajánlott a VPN használata.

ZoogVPN Felkeresése »

5. ProtonVPN

ProtonVPN

Előnyök:

 • Gyors VPN kapcsolat
 • Kiváló titkosítás
 • Funkciógazdag
 • P2P támogatás
 • Nincs naplózás

Hátrányok:

 • Kevés helyszínen érhetők el szerverek

A ProtonVPN egy biztonságos e-mail szolgáltatás, a ProtonMail fejlesztőinek terméke, és teljesen lenyűgözött bennünket. A titkosítás rendkívül erős, emellett nem naplózzák a tevékenységet, így az IP cím elrejtése valóban elfedi kilétünket. A VPN használatát nem korlátozzák, szóval tényleg ez az egyik legjobb ingyenes VPN.

Természetesen ennek a szolgáltatónak is vannak hátrányai: csak 3 országban működtet szervereket, így a külföldi letiltott oldalak megtekintése csak néhány országban lehetséges. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy összességében ez egy nagyszerű VPN hálózat.

ProtonVPN Felkeresése »


Ingyenes VPN szolgáltatás: GYIK

Biztonságos az ingyenes VPN használata?

Nagyon fontos, hogy kerüljük a megbízhatatlan VPN szolgáltatókat, hiszen ezek nem biztosítják teljes mértékben a biztonságos kapcsolat létesítését.Egy prémium VPN előfizetés teljes védelmet nyújt, az ingyenes VPN ennél összetettebb kérdés, és igencsak cégfüggő. Néhány ingyenes VPN szolgáltatást (például a Hotspot Shield-et) csak blokkolt oldalak feloldásához javasoljuk, amikor nem számít az anonim böngészés. Összességében igaz, hogy az ingyenes VPN szolgáltatások nagy része nem biztosít megfelelő adatvédelmet és titkosítást. Amelyek viszont igen, azok jelentősen korlátozzák a szolgáltatást például az adatforgalom területén, így ösztönözve a felhasználókat a prémium VPN szolgáltatás vásárlására.

VPN torrentezés ingyen?

A P2P hálózatokon történő fájlmegosztás esetén olyan VPN szolgáltatás ajánlott, amelyik nagy sávszélességet és korlátlan letöltést biztosít. Emellett fontos, hogy megfelelő legyen a VPN titkosítás valódi kilétünk elrejtéséhez. Az igazat megvallva, ilyen ingyen VPN szerver nem található a piacon, az egyetlen lehetőséged a VPN előfizetés.

Ingyenes VPN más eszközökön

Android és IOS

Ha ingyenes VPN alkalmazást keresel IOS-re vagy Androidra, akkor jó helyen jársz. A cikkben felsorakoztatott ingyenes VPN szolgáltatások mindkét platformon egyaránt elérhetőek, kattints a cikkben szereplő hivatkozásokra a letöltéshez. Ne feledd azonban, hogy az ingyenes Android, illetve iPhone VPN beállítás jelentős korlátozásokkal lehetséges csak, és számos veszélyt rejthet.

Mac és Windows

Az itt ajánlott ingyenes VPN-ek mindegyike letölthető Windows-ra és macOS-re is. Ha számodra elegendő egy lekorlátozott VPN hálózat is, akkor bátran válassz egyet a fenti listáról. Amennyiben a titkosítás nem elsődleges és 500 MB adatforgalommal is beéred, a Hotspot Shield-et neked találták ki. Ha azonban az adatvédelemre és korlátlan VPN használatra van szükséged, akkor sajnos fizetned kell.

Chromebook

Az APK fájlok általában Chromebookra is telepíthetők, így lehetséges, hogy az Androidon támogatott ingyenes VPN klienseket itt is használhatod. Ha mégsem, előfordulhat, hogy manuálisan kell konfigurálni a VPN-t, de az is lehet, hogy a VPN előfizetés az egyetlen megoldás.

Ingyenes VPN és a Netflix US

Néhány embernek csak azért van szüksége VPN-re, hogy elérje a külföldi Netflix kínálatot is. Sajnos a Netflix kínálatának feloldása már a legtöbb fizetős szolgáltatással sem lehetséges.


Ingyenes VPN: összegzés

A cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit a virtuális magánhálózatok használatáról tudni kell. Az általunk elsőnek értékelt VPN hálózat legnagyobb előnye, hogy napi 500 MB letöltést biztosít ingyen, azonban a titkosítási gyakorlatán még van mit csiszolni. A listán szereplő többi VPN szolgáltató e téren jóval megbízhatóbb, ám sajnos egyéb területeken ők is korlátozzák a szolgáltatást, mint például a letöltés vagy a sávszélesség.

Mégegyszer fontos felhívni rá a figyelmet, hogy a legtöbb ingyenes VPN cég abból termel hasznot, hogy kiárusítják felhasználóik internetes szokásait egy harmadik fél számára, így elővigyázatosan kell szolgáltatót választanunk.  Ha egy minden területen kielégítő VPN szolgáltatásra van szükséged, amely megfelelő titkosítást és korlátlan használatot biztosít, érdemesebb egy olcsó VPN előfizetésbe fektetni.

Az itt felsorakoztatott VPN hálózatok mindegyike ingyenes, ám a szolgáltatás színvonalában igencsak eltérnek, így érdemes figyelmesen végigolvasni az összefoglalókat.