Legjobb Netflix Sorozatok

A Netflix egy sokak által ismert platform és, ha itt vagy azt is lehet feltételezni, hogy neked is van előfizetésed rá.

Bár már 1997 óta üzemel ez az online platform ahol sorozatokat lehet nézni havi díjért az elmúlt években kifejezetten fel lett kapva a Netflix főleg a saját gyártású sorozataik miatt, amik az egyik legjobbak a piacon.

A legjobb VPN szolgáltatássokal a Netflix globális tartalmat eltudod érni és nem csak azokat amiket a Magyar közönsegnek engedéjeztek. Nyisd meg a sorozatok tárházat, és nem kell többet félned, hogy lemaradsz egy évad-ról.

Probald Ki az ExpressVPN-t

A Netflix-en sok sorozat van, ami között több, mint könnyű elveszni és ez a cikk abban fog segíteni, hogy megtaláld a számodra legjobb sorozatot a Netlix-en legyen szó bármilyen stílusról akár drámáról, akár vígjátékról vagy akcióról.


Orange Is the New Black

Orange Is The New Black

Sorozatról

Az Orange is the New Black-et valószínűleg kevés olvasónak kell bemutatni, hiszen ez az egyik legnagyobb zászlóvivő sorozata a Netflix-nek még 2021-ben is. Az Amerikai készítésű vígjáték, illteve dráma Piperről szól, akit lecsuktak drog szállításért.

Történet

A sorozat ott kezdődik, hogy főszereplőnk bekerül a börtönbe és szembesül annak főképp negatív oldalával és minden egyes évad elteltével egy kicsit kellemesebb lesz az ott bent töltött ideje. A sorozat a 2010-es években játszódik és az eddig megjelent hét évad, ami van belőle három évet ölel fel.

Az orange is the new black kétségtelenül az egyik legjobb sorozat azon Netflix felhasznlók számára, akik szeretnek nevetni, de azzal sincs bajuk, ha egy idő után kifut valahová a történet, de nem az első pillanattól kell komolyan venni.

Dead To Me

Dead To Me

Sorozatról

A Dead To Me is egy Netflix sorozat az elözőleg említett dráma vígjáték kategóriából, melyben híres film szinészek is parédéznak, mint Christina Applegate.

Történet

A sorozat egy új városba költöző anyukáról szól, aki próbálja összeszedni magát hiszen válik. Bár a Netflix próbálta humorosabb hangvételűre venni a sorozat hangultát itt is lesznek komolyabb történések főleg a második éved keretein belül.

Ebben a népszerű sorozatban a család fontossága egy kifejezetten kiemelt tanulság amiről az anya és két fia viszonya jól adot látható példát.

The Witcher

The Witcher - Vaják

Sorozatról

A legjobb Netflix sorozatok egyike a magyarul csak Vajáknak nevezett sorozat, ami a korona alatt letarolta az egész platformot.

Történet

A vaják Andrzej Sapkowski írása alapján készült el. Ez a világ, amit az író vizionál nézni is borzasztó. Az emberek a sötét középkor szerű elnyomásban élik napjaikat szegényen a higéniát mellőzve, miközben a királyok egymással háborúznak. A szörnyek szinte hemzsegnek akár még az emberek által lakott területek mellett is, amit a helyi katonák általában figyelmen kívűl hagynak.

A sorozat az egyik legismertebb Witcher történetét követi nyomon Ríviai Gerált-ét, aki pár aranyért bármilyen szörnyel elbánik kegyetlenül. A könyvet a Netflix tökéletesen adaptálta és ezzel is mégtöbb tartalommal egészítette ki a kreált univerzumot.

Bár nem sorozat, de érdemes megemlíteni, hogy készült egy Witcher animációs film a The Witcher: Nightmare of the Wolf néven, ami az egyik legjobb animációkkal rendelkező film Netflix-en egyszerűen gyönyörű.

The Hollow

The Hollow

Sorozatról

A The Hollow a sorozat egy kicsit kilóg a sorból, hiszen ez nem élőszereplős, mint a legtöbb Netflix produkció 2021-ben.

Történet

Ebben a sorozatban három fiatal történetét követhetjük nyomon, akik úgy kerülnek közösen egy kővekkel kirakott szobába, hogy nem emlékeznek semmire, sőt még a saját nevüket is csak a zsebükbe rakott fecniről tudják meg. Hogy kijusson a három főszereplőnk a szobából feladványokat kell megoldaniuk és ezután neki is állnak a furcsa világ felderítésének.

Az első évad egyértelműen egy misztikus vígjáték, viszont a második évadban inkább az ember érzelmeivel játszik kegyetlenül.

Bár nem ez volt a legnépszerűbb sorozat, sőt azt is lehet mondani, hogy kifejezetten elsiklott a legtöbb ember feje fölött. Viszont aki ráveszi magát annak garantáli lehet, hogy élete egyik kedvenc sorozatát fogja megtalálni, ha szereti az ilyen tematikát.

Squid Game

Squid Game

Sorozatról

A Squid Game volt az a Kóreai sorozat, ami szabályosan eltörte a rekord mutatókat. A Squid game című sorozat egy elég érdekes koncepció, ami kifejezetten jól van kivitelezve egy pontig, viszont utána már nem a legjobb dolog, amit valaha látott az ember.

Történet

A Netflix sorozatában egy szerencsejátékfüggő felnőtt férfi történetét követhetjük végig, aki nem dolgozik és az anyjánál él miközben egy szinte kifizethetlen tartozást is felhalmozott, amikor megtalálja egy elegánsan felöltözött magas rangúnak festő férfi, aki meghívja egy gyerek játékot játszani, aminek az a tétje, hogy aki nyer az egy nagyobb összeget kap a másiktól.

Főszereplőnk bár sokszor veszít a fiatal srác felajánlja neki, hogy játszhat tovább, viszont minden egyes alkalommal amikor veszít egy pofonnal válthatja ki a tartozását. Ebbe bele is megy az adós, aki pofont pofonra kap mire végre sikerül nyernie és az idegen nem is rest és oda adja neki azt a pénzt, amiben azelőtt megállapodtak és elmondja neki, hogyha szeretne hasonlóan pénzt szerezni, akkor hívja fel azt a számot amit ad neki.

Innentől csak bonyolódik a történet és egyre több dolog derül ki és később nem lesz rest az életét sem kockáztatni a pénzért. Főleg a dramaturgia meg a játékok, amik megjelennek a sorozatban az indoka, hogy miért lett ennyire népszerű ez a Kóreai dráma. Akit még nem is érdekelnek az ilyen sorozatok azok is láthatták már ezt, hiszen 2021 első nagy robbanása volt ezen a területen, hiszen évek óta nem volt hasonló koncepció.

Annihilation

Annihilation

Filmről

Az Annihilation az egyik legjobb SciFi film, a Netflix kínálatában, amit bár a Paramount Pictures csinált a Netflixen is elérhető hiszen volt lehetőségük megvenni a jogukat hozzá.

A főszereplőt Lénát Natalie Portman a Star Wars-ból híres lett Amidala királynő Izreali színésznő alakítja, aki nem is rest egy korrekt és hiteles szerepet eljátszani.

Történet

A film arról szól, hogy történt egy furcsa becsapódás egy világitóronyba és ekörül egy fura sárga zóna alakult ki, mely napról napra csak nő és Léna férjét küldik el expedicióra, hogy mi is történt igazából, a férje vissza is tért egy év múlva, de nagyon furcsán, Lénának úgy tűnik, mintha elvesztette volna az emlékezete nagy részét.

Ő erre nyomban neki is áll megkeresni a módját, hogy segítsen, viszont ezzel nem kell sokat várnia, hiszen egy fekete ruhából álló katonák hada rohanja le a házukat és ahová elviszik ott szembesítik az egész zónával és azzal, hogy semmilyen rádió vonal nem működik befelé. Főszereplőnk látva férgje helyzetét nem akarja, hogy így legyen vége a kapcsolatuknak és úgy dönt, hogy a félig halott párja miatt bemegy ebbe a furcsa zónába, ami nagyon hamar az élete rémálmává is válik.

Az Anihillitation című alkotést bár egy nehéz és egyben sötét tudjuk ajánlaki azoknak akiknek erre van hangulatuk, minket kifejezetten meggyőzött arról, hogy megéri azt a két órát, amíg tart.

Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine Nine

Sorozatról

Bár a Brookly Nine-Nine nem a Netflix sorozata és az utolsó két évad-ot csak az NBC-n lehet megnézni nem véletlenül az egyik legnépszerűbb komédia.

Történet

A sorozat a a 99-es örs kalandjait követi végig ahol egy új főnököt kap az összeszokott csapat, ami az egész életet ami eddig volt a rendőrségen megváltoztatja.

A detekítvek személyiségben nagyon eltérőek és nagyon szórakoztatóak az egész sorozat arra épiti a humorát, hogy ők hogyan interaktálnak egymással, ami még 2021-ben is tökéletesen működőlépes ezt a sorozatot bárhol és bármikor jó nézni nem véletlenül lett ennyire népszerű az évek alatt.

Viszont sajnos az NBC úgy döntött, hogy nem áll módjában folytatni a sorozat forgatását és egy utolsó évadban egyezett meg a szereplő gárdával, akik a nyolcadik évad-dal búcsúznak is és ezzel vége is ennek a kalandnak.

The Way of the House Husband

The Way Of The Househusband

Sorozatról

A Way of the House Husband az a tipikus netflix sorozat amihez érdemes kikapcsolni az agyunkat, viszont ha ez megvan élvezni fogjuk az első évadot ami kijött.

Történet

A történet Tatsu kalandjait követi végig, aki miután kilépett a japán maffiából (Yakuza) a házi asszony szerepét tölti be, míg a felesége dolgozik.

Ő takarít, ő főz és minden ház körüli tevékenységet ő intéz talán a legjobb humor forrása a sorozatnak, hogy Tatsu indokolatlanul hidegen is egyben túlmagasló önbizalommal csinál mindent, miközben ezek a tevékenységek abszolút nem indokolják meg ezt.

2021-ben talán ez az egyik legjobb manga (japán képregény) adaptáció, amit láthatunk online keresés nélkül, minket lenyűgözött.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy

Sorozatról

The Umbrella Academy a legjobb Netflix sorozatok egyike kétségtelenül, melynek a történetét meg nem zárták le az amerikai rendezők.

Jelengleg két évad található meg az egyik legjobb Netflix akció sorozatból, melyben egy idős gazdag ember hat ikreket vesz gondozásba, hiszen 1989-ben egy érdekes holdállásnak köszönhetően megszülettek olyan nőktől akik terhesek se voltak. Ez a sorozat teljesen más tuluajdonságokat ad mindegyik gyereknek, ami alapján elkezdenek szegregálódni és egyértelműen meglesz, hogy apjuknál ki lesz a kedvenc.

Történet

Az első évad ott nyit, hogy a család hazaérkezik a halott apa miatt a történet innen folytatódik tovább, ami megadja a nehéz hangulatot a fiataloknak, akik évek alatt nem is halottak egymásról, mert az amerikai élet őket is több felé sodorta.

Viszont nem kell sokat várnunk, hogy a dráma véget érjen és a sorozat átváltson az izgalmas akciódus alaphangultatára, ami nem jobb, de nem is rosszabb, mint az évad eleje.

Love and Monsters

Love and Monsters

Filmről

A Love and Monsters (Család és a Szerelem) a Netflix szerint is egy fontos dolog a Love and Monstersben Joel kalandját követhetjük nyomon aki az apokalpszis bekövetkezése utáni évek túlélője.

Történet

Joel egy közepiskolás volt, amikor tönkre ment minden és évekig csak lent volt a bunkerben társaival, de egyik nap rádión a régi barátnőjét hallja meg aki miatt hosszú és élete egyben legnagyobb útjára indul, mint akinek már semmi vesztenivalója sincs, de hamar rájön hogy ez nem így működik amikor elöszőr kerül szorúlt helyzetbe, mert megtámadja egy nagy béka.

A szerelem bár szép Joel hamar rájön, hogy lehet, hogy a saját életével játszik, amit nem igazán engedhet meg magának ezért gyorsan le is paktál másokkal így már három társal folytathatja utját, ami mögött még nem is sejti, hogy mik lesznek.

A love and monster netflixen egy egyedülálló alkotás és bár nem a legjobb érdemes megnézni három négy pontot teljesen megérdemel bárki szerint.

Mindhunter

Mindhunter

Sorozatról

A Mindhunter Netflix egyik legjobb sorozata, amely már egy ideje nem mutat magáról életjelet még 2021-ben sem.

Történet

A sorozatot négy szereplő kutatása vezeti előre, akik arra akarnak rájönni a két évad alatt, hogy a sorozatgyilkosok mögött milyen próblémák voltak, hogy ilyen kegyetlen dolgokat tettek és ezt hívják majd pszihológiának, ami számukra egy hosszas keresés lesz és bizonyítási út is egyaránt, mert akkoriban úgy gondolták, hogy aki valami rosszat tesz az úgy született, hogy búnös.

A sorozatban megtörtént interjúk a legkegyetlenebb gyilkosokkal készült eredeti interjúkat mintázzák, ezt a netflix nagyon eltalálta és nem is érdemes senkinek kihagyni ezt a sorozatot netflixen, hiszen torony magasan az egyik legjobb, ha még nem is szeretjük az ilyen brutális témákat.

The Platform

The Platform

Filmről

A The Platform alkotást nem az amerikai kezekből csodálhatjuk meg, hanem egy Spanyol gárdától, ami talán jobb is, hiszen érezhetően más szájíze van ennek a trhiller sci fi-nek.

A világ amiben vagyunk elég komor, de érdemes végignézni így is, mertbár hosszú azzal együtt érdekes is.

Történet

Főszereplőnk Goreng egy intézménybe kerül, ahová azokat rakják akik életük során vagy valami büncselekményt követnek el ami kiderül vagy maguktól úgy döntenek, hogy bevonúlnak, hogy letegyenek egy hatalmas függőséget vagy esetleg valamiért cserébe.

Goreng valójában semmi rosszat nem tett, ami hamar kiderül hiszen amint felkel nem lát semmit csak egy számot a falon és, hogy szintek vannak és középen egy platformnyi hely.

Amint tovább halad a keresés bármilyen hasznos információ iránt meglátja, hogy van egy társa, aki ugyanezen a szinten van. El is próbál vele kezdeni beszélni, viszont elég szűkszavú az idős ember akivel a beszélgetésnek elég hamar vége is szakad, akkor amikor egy platform ereszkedik le rajta étellel, ami nem a legjobb állapotban van.

Elég hamar be is indul a dráma és nem is akar Goreng enni semmi, csak egy almát vesz el, viszont amikor tovább indul a platform három másodpercen belül már el kezd melegedni a szintjük mire az idős bácsi rászól, hogy ne rakjon el magának semmit.

Az izgalmas része akkor kezdődik el a filmnek, amikor kiderül, hogy mi van az egész platform mögött valójában és hogy ez a rendszer hogy működik illetve, hogy hónaponta rotálják, hogy ki melyik szintre kerül teljesen véletlenszerűen.

A the platform évek óta az egyik legnépszerűbb Netflix thriller amit online találhatunk, minket a nézése során teljesen elégedettek voltunk és azt is mondanánk, hogy érdemes bepótolni annak is akit ki került ez a nem amerikai alkotás, hiszen az egyik legjobb a Netflixen, nem csak a sorozatok lehetnek jók, amikben sok az évad akinek meg kifejezetten tetszenek ezek a témák ne habozzon.

Lupin

Lupin

Sorozatról

2021-ben az egyik legjobb sorozat a netflixen nem más volt, mint a Lupin és ezen a Netflix meg sem lepődik, hiszen számítottak rá.

Történet

A két évad tarolt Netflix-en hiszen egy mestertolvaj történetet lehetett végigkövetni, ami egyértelműen kiemelkedett a sorozatok repertoárjából a Netflix-en, sőt még a főszereplőt is az egyik leghíresebb francia férfi színész Omar Sy játszotta, ami a sorozatok esetében nem szokás.

Money Heist

Money Heist

Sorozatról

A Money Heist Spanyol sorozat 2010-es évek végén kimagasló sikereket ért el az ottani antena 3-as csatornán, de olyan mértékűt, hogy fogta magát a Netflix és két hónappal a sorozat levetítése után csak szimplán megvették a sorozathoz való sugárzási jogokat és később csak úgy szimplán az egész produkciót, amivel újra szabták a tizenöt rész és huszonkettőt csináltak belőle.

Történet

A sorozat egy piros ruhába öltözött és Salvador Dali (huszadik századi festő) maszkokkal ellátott bankrabló bandáról szól akik egy embernek felelnek, aki nem más, mint a professzor.

A professzor kívűlről irányítja őket és minden lépésük mesterien van megtervezve, sőt a legutolsó részletig hibátlan a terv amiről ő csak lépésről lépésre tájékoztatja őket. Persze ez feszülséggel jár nem is egyszer fogjuk látni, hogy amíg nem kapnak parancsot egymásnak esnek a piros ruhások.

Az egész évad a rablásról szól és főleg arról, hogy hogyan játszák ki a rendőröket, ami egyszerűen fenomenális. Látni, hogy oda vissza megy a ping-pongozás kifejezetten szórakoztató és izgalmas, sőt a professzor alapvető lélektelen rendszere a rablás kivitelezésére gyönyörű, viszont ezt sajnos a második évadtól felrugják és a sorozat egy kicsit talán az értelmét is veszti, mert eddig arról szólt a Money Heist, hogy egy okos vezető hogyan raboltat ki pár annyira nem mezei bűnözővel drága helyeket, viszont itt már inkább arról szól, hogy felrúgnak minden alapvető szabályt, mint például a ,,nincs személyes kötődést” és hasonlókat és hogyan lesznek mindig szerencsések és élik túl úgy, hogy az alapvető terv teljesen felborúlt.

Az első évad egy kifejezetten makulátlan mű izgalmas, okos és egyben szórakoztató, viszont a többi évad sajnos kicsit butácskább és nem követi az alapvető téziseit a kezdésének, ami miatt ilyen értelmetlen akció film lesz, ahol csak azért nem halnak meg, mert valamiért senki se tud lőni, sajnos rengeteg olyan jelenet van ahol meg kellet volna halnia egyes szereplőknek mindkét oldalon, de valamiért két méterről nem tudják eltalálni, ami röhelyessé teszi az egész produkciót.

Death Note

Death Note

Sorozatról

A Death Note talán az egyik legismertebb Anime valaha. 2006-ban kezdték el sugározni és a következő év végén már be is fejezték, viszont ebben a szubkultúrában ez egy kultikus darab lett és érhető okokból.

Olyan szinten releváns mai napig ez az alkotás, hogy 2021 egyik januári napján még azt is megéltük, hogy Oroszország teljesen betiltsa arra hivatkozva, hogy erőszakos azért mert két fiatal tini lány öngyilkosságot követett el és a Netflix-es előzményeikben megtalálták ezt a sorozatot bár hogy emiatt tették volna erősen megkérdőjelezhető, viszont az ottani hatóságok nem kérdeztek kétszer és így döntöttek.

Történet

A Death Note Light történetét meséli el, aki talál egy könyvet az udavaron amire csak annyi van ráírva, hogy „halál lista” bár ő csak egy buta gyerekes átverésnek gondolja mégis felveszi a földről és elkezdi olvasni. Amint kinyitja a könyvet talál is egy leírást a használatáról ami azt foglalja magában, hogy akinek bele írja a nevét a könyvbe és ahhoz egy időpontot az adott illető meg fog halni, ha nem specifikálta hogyan akkor szívrohamban.

Bár Light kételkedik, amikor hazaér bekapcsolja a tv-t és látja, hogy egy túsz ejtéses rablás folyik szóval úgy dönt, hogy annak a rablónak már amúgy is mindegy és nem érdemli meg az életet, ha még csak hülyeség is a könyv leteszteli. Viszont amikor bele írta a bünöző nevét és várt egy fél percet a rabló azonnal összeesett és Light rájött, hogy ez a lista nem átverés. Ezekután elkezd önbíráskodósat játszani és a bűnözőket elkezdi felszámolni, ami ahhoz vezet, hogy elindítanak ellene egy nyomozást, amibe még Amerikaiak is segítenek a Japán nyomozóknak és az egész sorozat arról fog szólni, hogy hogyan csalják felszínre.

A koncepció nagyon izgalmas, sőt az egész mű a feléig hibátlan. Szerintem kihagyhatatlan alkotás és 27 részig úgy is jó ahogy van utána már sajnos nem igazán élvezhető.


GYIK

A legjobb Netflix sorozatok bemutatásra kerültek, viszont itt az általánosabb kérdésekre is válaszolunk.

Hogyan tudok több tartalmat nézni Netflix-en?

Sajnos a Netflix él korlátozásokkal és van olyan, hogy egy sorozatok közűl nem mindet tudjuk elérni vagy nem az összes évad, amit meg tudunk tekinteni. Erre az a megoldás 2021-ben hogy VPN-t hasznájunk amivel megnyíilik nekünk a sorozatok tárháza. Fizessünk elő egy VPN szolgáltatóra és váltsunk más országra, ahol elérhetők azok a sorozatok és nem kell többet félnünk, hogy lemaradunk egy évad-ról.

Mindegyik sorozat elérhető Magyarul a Netflix-en?

A Netflix sajnos elég szegényes a szinkronokban, de a leghíresebb sorozatok mind rendelkeznek magyar szinkronnal Netflixen. Viszont a filmeknél és sorozatok-nál van felirat, szóval nem kell aggódnunk nincs olyan tartalom, amit a nyelvi határok elzárnának tőlünk.

Mik a legjobb Netflix sorozatok Magyarul?

2021 egy olyan év, amiven azt mondanánk, hogy Netflix-en több évad is jó nagyon sok sorozatból. Mi kiemelnénk a Broklyn-99-t és a The Witcher a felhozatalból.

Mik a legjobb Netflix sorozatok tiniknek?

Nagyon sok sorozat van, ami a tiniket célozza. A Riverdale az ami komolyan is veszi magát és próbál történetet építeni, viszont nem nagyon sikerül neki, de a 13 reasons why legalább tud építeni az első évad erejéig utána már egy kicsit elcsépelt lesz. Ami a fiatalokat célozza meg és humoros az a Sex Education, Tall Girl amiből nem is lesz sok idő felzárkózni, hiszen csak pár évad van belülők kint.


Mit Nézzek Ma?

Jelenleg a Squid game, amiről mindenki beszél. Lehet érdemes azzal kezdeni a sorozatokkal való lemaradást.

Ha valami kevésbé felkapott dolgot szeretnénk a Chestnut man egy elég érdekes krimi a Netflix választékból egyébiránt a Money Heist-nak is most jött ki az ötödik évada, szóval az is egy jó döntés.

De összeségében a Netflix tele van fantasztikus tartalommal úgyhogy bárhogy is döntesz, bőven lesz mit nézned.