Legjobb Torrent Oldalak

Nagyon sok torrent oldal különbözik, torrentek száma alapján, felhasználók száma alapján, hogy meghívóval lehet regisztrálni-e, ezek alapján, ha nem is rangsorolni, de legalább párat tartalom alapján teljesen egyszerűen ki lehet emelni, köszönhetően az adott lehetőségeknek és annak a ténynek, hogy meghívóval lehet regisztrálni, vagy nem.

nCORE – Legjobb Magyar Torrent Oldal

nCORE

A Magyar torrent oldalak koronázatlan királya egyértelműen az Ncore itt a legnagyobb a torrentek száma, sőt a felhasználók száma is egyaránt úgy is, hogy csak meghívóval lehet regisztrálni, ami kifejezetten meglepő ezen az oldalon is.

Aki viszont rendelkezik meghívóval annak a regisztráció csak egy pár perc és utána meg is kapja az oldalra való bejelentkezés jogát.

Az Ncore az egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb oldal a Magyar online szférában. 2007 óta működik megbízható múlttal és elérhető a nap minden órájában tip top ahogy szokták mondani.

Az oldalon rengeteg torrent található meg amit az utorrent segítségével lesz elérhető számunkra. Viszont itt fontos megjegyezni, hogy szerzői jogokkal védett torrentet is lehet letölteni, amit nem szabad a törvények miatt. Például itthon pénzbüntetést is lehet kapni egy ilyen cselekedetünk miatt.

The Pirate Bay – Legjobb Vilagszerte

The Pirate Bay

Bár ez nem egy magyar torrent oldal annak aki beszél nem csak magyar nyelven annak a The Pirate Bay a kalózok elrejtett kincsesládája.

A Pirate Bay azzal tűnik ki a torrent oldalak végtelen útvesztőjéből, hogy a torrentek száma szinte az egyik legnagyobb illetve a felhasználók száma is, hiszen itt meghívó nélkül érhetjük el az oldalt nem úgy, mint az ncore esetében.

A regisztráció teljesen ingyenes az oldalon és a torrentezéshez se kell megerőltetni magunkat, hiszen ezen a legnépszerűbb oldalon megbízható és könnyen elérhető minden torrent akár még magyar tartalmak is kimagaslóan jó letöltési sebességgel.

Az oldal 2003 óta működik megbízható háttérrel viszont fontos kiemelni, hogy található olyan szerzői joggal ellátott tartalom, amit utorrent-et használva és letölteni is továbbra sem szabad, viszont azon torrentek listája is kiapadhatatlan amiket szabadon lehet letölteni köszönhetően a sok felhasználónak akik egy működő platformra nyújtják ezeket a letölthető tartalmakat.

Egyébiránt itt van hozzászólás funkció, ami nem nagyon különböző más oldalak megoldásaitól, de 2021-ben egy jó pont ha a fájl, amit letöltünk a legjobb és nem valami vírus.

Limetorrents.info

LimeTorrents

Bár a Limetorrents elég visszafogott megjelenéssel operál nagyon erősen kitűnik a torrent oldalak közül hiszen ők büszkélkedhetnek , hiszen náluk a legtöbb a torrentek száma. Ami ebben az esetben 9.8 millió torrent magyar torrent ennek közelébe se ér.

A felhasználók száma náluk viszont nem a legjobb hiszen a top-on lévő The Pirate bay négyszeresen odaveri őket az online körökben. Bár nem a legnépszerűbb a regisztráció itt is ingyenes és az oldalon rengeteg magyar tartalom elérhető, sőt egy megbízható proxy rendszerrel is rendelkezik a Limetorrents, ami megbízható oldalt nyújt a torrentezéshez.

Az oldal csak három országban nem működik hiszen ott illegális az ottani törvények miatt viszont ezeket a tényeket érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen nálunk egy működő weboldal-t nyújtanak ami kisebb, mint a riválisai, de legalább jobb letöltési számokat tud produkálni.

Fontos, hogy az oldalhoz van alternatív link, ami jelenleg arra jó, hogy az oldalt akár ennél is szigorúbb országokban is elérjünk. Ezen az alternatív link lista magába foglalja Ázsiát.

Sorozatbarát

SorozatBarat

Bár ez nem egy magyar torrent oldal viszont érdemes megemlíteni, mert itthon ez az egyik legjobb magyar filmes adatbázissal rendelkező oldalak egyike.

Az Ncore-on ha filmet szeretne valaki nézni akkor le kell töltenie azt a torrent fájlt ami a filmet takarja magában, viszont a Sorozatbarát oldalon megspórolhatjuk a letöltési folyamatot, hiszen az oldal rendelkezik egy online nézés funkcióval ami úgy működik mint a legnépszerűbb ilyen megbízható oldalakon, hogy átirányít egy olyan oldalra, ahol bár letölthető, de inkább online nézhető filmekre számíthatunk és ez azért kifejezetten előnyös, mert mindkettőre megvan a lehetőség.

A sorozatbarát régen nyílt regisztráció mellett működött, viszont most, hogy az egyik legnépszerűbb lett most már csak meghívóval lehet regisztrálni. Viszont ezzel kapcsolatban vigyázzunk, mert sok felhasználó árul meghívót más oldalon, mint például a Facebook-on.

Jelenleg nehéz 2021-ben bekerülni az oldalra, amit adatok is mutatnak, viszont nem kell aggódnunk, mert ezektől a felhasználóktól lehet venni meghívót viszont fontos megnézni, hogy csináltak-e már ilyet valaha, mert sok esetben van sms-es csalás, amikor sms-ben egy adott összegért ígérnek meghívót és mégse küldik el.

Ezen történések esetében ajánlott felkeresni a mobil szolgáltatónkat és kisebb körítéssel elmagyarázni nekik, hogy azon emberek közé tartozunk, akiket átvertek.

Ha esetleg van lett arra lehetőség, hogy regisztráljunk az oldalra utána szabad és egyszerű a bejelentkezés, sőt a google is nagyon elől hozza ki az oldalt a kereséseknél így nem is nehéz megtalálni.

A filmekre nem lehet panasz a weboldal azon oldalak közé tartozik, akik kisebb fennakadásokkal működnek és nem nehéz rajtuk megtalálni semmilyen letölthető filmet úgymond a menu kifakadhatatlan.

Filmezz.Club

Filmezz Club

Rengeteg filmes oldalra meghívóval lehet regisztrálni és csak utána bejelentkezni az ilyen oldalakat a legtöbb felhasználó nem kedveli, hiszen információkat kell keresnie az oldalról és ezen helyzet esetében inkább hagyja az ember az adott filmet amit meg akart nézni és berakja a „majd megnézem” kupac közé.

Bár ez az oldal nem a fájl letöltésre orientálódott 2021 talán eyik legjobb bejelentkezés és regisztráció nélkül szabad használattal ellátott oldalak egyike, hiszen a legtöbb ilyen oldal, ha más nem regisztrációt követel a felhasználók tömkelegétől a szabad felhasználáshoz vagy a filmek végtelen listája megnézéséhez.

Mint például a Sorozatbarát esetében, ahol regisztrálni kell, amit csak meghívóval lehet, ami a legtöbb esetben nem kivitelezhező anyagi és vagy sms áldozat nélkül.

Ez az oldal is szerzői jogok által védett tartalmatkat foglal magába, mint a torrent oldalak legtöbbje.

Ha nem is a legjobb a top 5 ilyen tematikájú oldal között benne van a Magyar interneten a felhasználók száma és véleménye szerint is.

Itt is van letöltési lehetőség, mint az oldalak legtöbb részénél és ehhez regisztráció sem kell. Itt is Utorrent-ben lesz lehetésgünk megtekinteni a torrentet, amit megnéztünk.

iDope

iDope

Ennek az oldalnak nem csak a neve, hanem a letölhető tartlmak listája is „menő”.

Nem kell regisztrálni az oldalra, de saját magától ajánlja, hogy használjunk vpn-t amit a legtöbb oldal nem tesz pedig egy ennyire szerzői jogokkal védett oldalakon nem árt egy kis biztonság.

Az oldalról egyszerű a letöltés és kifejezetten gyors a más oldal oldalakon látható hiteles információk szerint 3.7 Mb-os letöltés is elérhető.

Az oldal filmes listája kimeríthetelnel például a legtöbb Netflix-en sugárzott tartalom amihez regisztrálni és később előfizetni kell azt itt ingyenes el lehet érni, sőt akár letölteni és utorrent használata segítégével és még meghívóval sem rendelkezik ez a nem magyar torrent oldal, ami kétségtelenül az egyik legjobb oldalak egyikévé teszi.

Egyébiránt ezt az oldalt a felhasználók bárhonnan elérhetik regisztráció nélkül, hiszen egy teljesen tiszta múltal rendelkezik az oldalt üzemeltető cég és bár torrentek vannaz az oldalon az országos betiltások száma nulla még a magas letöltési számok ellenére is.

RARBG

RarBG

Bár a The RARBG azon torrent oldalak közé tartozik akik megtekintési száma szerint nem a legjobbak, de torrentek letöltési kínálaval kapcsolatban, szinte végtelen tartalommal rendelkezik.

Az oldal arról lett híres, hogy a hírek lehozták, hogy ez az oldal elérte a felhasználók száma szerinti 300 ezres napi álom limitet. Amikor nekik ezt sikerült elérni a hasonló torrent oldalak ennek a közelébe se voltak se torrentek se a felhasználók száma szerint.

Viszont 2008 óta sok minden változott a letöltési sebesség az átlagos torrent oldalaktól elmarad és a magyar tartalmak száma is megcsappant a RARBG tipikusan az a web site ami fölött elszaladt az idő bármennyire is voltak korrektek a letöltési számaik az utorrent-es fájlokkal kapcsolatban is a felhasználók úgy is elhagyták és más alternatívára váltottak, mint a regisztráció-val ellátott ncore, ami akkoriban közel sem volt a top-hoz a torrent oldalak között, se felhasznlók száma szerint, se magyar torrentek száma alapján.


Torrentek száma

Bár azt szinte lehetlen megbecsölni, hogy mennyi torrent van a világhálón a felhasználók száma elég nyíltan van kezelve. 2013 óta a napi aktív felhasználók száma 13-27 millió között van, ami persze a torrent oldalak között oszlik el, de a torrentek rendszerét ennyien használják naponta ebből sajnos nehéz megállapítani a magyar, esetleg ncore felhasználók számát, hiszen ezeknek a száma nincs nyilvánosan fent az ezzel foglalkozó magyar, sem külföldi oldalak repertoárjában.

Az egész 2001 évében kezdődött

A bittorent-et 2001 hozta el a világ számára azon belül is Bram Cohen ennek a protokollnak a kitalálója, aki ezt arendszert azért csinálta meg, hogy könyebben lehessen fájlokat küldeni két gép között.

A Bittorent egy rendszer és ezt a Bittorrent Inc. szolgáltatja

Nem sok ember tudja, hogy a Bittorent a két gép közötti fájlküldési módszer alapján lett elnevezve és az a cég, aki erre a küldési metódusra fejleszt programokat az a Bittorent inc. akik többek között az Utorrentet is csinálták.

A torrent oldalak kárt okoznak

Bár mi ezt nem érzékeljük a torrent oldalak 200-250 milliárd amerikai dollár kár kiesést okoznak a szórakoztató iparnak belsős információk szerint, hiszen a torrentek száma az egekben és a legtöbb ember inkább letölt vpn-el egy filmet az egyik legjobb torrent oldalról, minthogy elmenjen a moziba.

A torrent oldalak tevékenysége a videójátékokat is rosszúl érinti, mert a felhasználók száma abból is keletkezik, hogy a legújabb videójátékokat letöltik, mert azok drágábbak, mint egy mozifilm és ebbe ezek a torrent oldalak kezesen segítenek, mint például az ncore, de regisztráció nélküli torrent oldalak száma is irreálisan magas, ahol szabadon lehet választani a top torrentek közűl.

Amerika a favorit

Ahogy a torrentek száma és a felhasználók száma is egyaránt Amerikába a legmagasabb torony magasan. A VPN szolgáltatások reneszánszában, viszont ez nem meglepő, hiszen rengeteg felhasználó a VPN-en belül is Amerikára rakja a helyzet, hogy a torrentek elérése könnyebb legyen számára.

VPN-el se lehet viszont regisztráció-t kikerülni bármennyire szeretnénk az Ncore-t például hidegen hagyja hogy a végtelen torrentek száma ami az oldalon fellelhető azt honnan érjük el avagy VPN-el vagy nem.

Bár nem illegális mégse fényes

A torrentek alapvetően arra lettek kreálva, hogy két ember tudjon egymásnak képeket, vagy hasonló dolgokat küldeni, viszont amikor a torrentek száma felugrott a regisztráció-t követelő (mint ncore) vagy nem követelő oldalak körében az illegális torrentek száma is az egekbe szegett.

A torrentek 98%-ka olyan tartalom, amit szerzői jogok védenek és ezt az a védekezés se tudja elrejteni, hogy a legtöbb torrent oldalra regisztráció kell, mint az ncore esetében.

Ezért érdemes, ha bármilyen ilyen oldalon járunk akkor is használjunk VPN-t, ha Ncore, ha nem, ha kell regisztráció-t elvégezni rajta, ha nem.

A Torrentek száma alapján legtöbbször letöltött film

A legtöbb ember látta James Cameron legendás Avatar filmjét, ami 2009-es megjelenésével letarolta a mozikat és az internetet is egyaránt és az egyik legnagyobb bevétele volt, ameddig a Bosszúállók végtelen háború le nem körözte. Ebből következően az sem meglepő, hogy a torrentek száma ebben az esetben megüti a 21 millió letöltést.

Viszont itt érdemes mejegyezni egy nagyon erős dobogós helyezettet, ami nem csak az egész interneten, hanem a regisztráció-t kérő Ncore-on is tarolt, ami nem más mint a Batman: Sötét Lovag a körülbelüli 19 milliós letöltések számával.

Legtöbbször letöltött játék

Emellet a legtöbbet lekalózkodott játék információk szerint a Call of Duty – Black Ops volt, ami magasan alúl marad mindkét filmel szemben, de így is sikeresen elért egy 4.27 milliós letölési számot a Bittorent tracker alapján.

A legtöbbször letöltött zenei album

Drake ‘Nothing Was the Same’ albuma nem csak a az akkori zenei listákat, hanem az illegálisan letöltött torrent listát is egyértelműen vezette.

Viszont az egyéni szám terén a Maroon 5 Payphone számát, amit Wiz Khalifával csinált közelébe se ért, hogy letaszítsa a trónról.

A legtöbbet torrentezett sorozat

A Walking dead a legfelkapotabb zombis show valaha, amiből készült minden, ami szem szájnak ingere.

A játékokért maga a Telltale felelt, sőt a hamarosan jövő filmért is egy neves studió felelt.

Ezekután egyaltalán nem meglepő, hogy 2018-ban lehagyta a Game Of Thrones és elfoglalta a helyét a legtöbbet torrentezett sorozatok listájának első helyén.

Minél több streaming oldal annál több torrent

Régen a torrenteket főleg abból az indokból használták, mert nem volt opció bizonyos termékek megvásárlására, mert az adott országokban azokat a bizonyos dolgokat nem forgalmazták.

Viszont mostmár abban a korban élünk, hogy mindent meg lehet venni az interneten nagyon kevés kivétellel.

Ez azt eredményezte, hogy sokan vissza fordúltak a jogvédett tartalmak illegális letöltéséhez.

A torrentezős tartalmak nagy része eltünt

Említettük már korábban, hogy Amerika a torrentezés paradicsoma, viszont ennek az a következménye, hogyha őket szabályozzák az erősen meglátszik.

Az ottani törvények szigorítása miatt 2011 és 2015 között felére esett az interneten használt torrent tartalmak internet használatának mértéke.

Ez bár főleg abból az okból történt, hogy nagyon kemény büntetésket szabtak ki az ilyen oldalaknak a Netflix és hasonló olcsó havidíjas szolgáltatások is sokat segítettek, mert egy kisebb összegért egy kiapadhatatlan szolgáltatást kapnak a felhasználók egy alacsony árért.

A fiatalok már nem szeretnek torrenzeni

Egy Európai Uniós kutatás szerint a fiatalok 51% nem torrentezett a teszt kitöltésének elmúlt egy évében.

Az indokok a 15-től 25-ig terjedő megkérdezett korosztályban azok voltak, hogy nem szeretnek ezzel vesződni és egyszerűbb előfizetni egy szolgáltatásra ami megbízható, mint ilyen oldalakon keresni amit szeretnének.

Bár itthon ezt nem büntetik komolyan Japán nem veszi ezt fél válról

Itthon a letöltésért nem kerülsz bajba, míg Japánban akár 2 év börtönt is kaphatsz illegális tartalmak elsajátitásáért.

Ami ennél is meglepőbb, hogy 10 év jár azoknak akik ilyet fel is töltenek az internetre.

Ez már egy olyan szaknció, amit nem lehet nem komolyan venni, viszont nem Japán az egyetlen ország, aki erősen fellép a torrenezés ellen.

Kemény büntetésre számíthat aki Németországban, Indiában vagy Amerikában csinál hasonló dolgokat.

Van ahol teljesen legális

A Spanyoloknál és Svájcban viszont ezt a kérdést teljesen más oldalról közelítik meg.

Bár ezzel kétségtelenül kárt okozunk annak aki azt a tartlamat készíti, amit meg szeretnénk nézni a fentebbi két országot ez annyira nem zavarja.

Ők teljesen megengedík, hogy akár még jogvédett tartalmakat is letöltsenek az állampolgárok, mint filmek, zenék, játékok vagy esetleg sorozatokat.

Csak egyetlen kikötése van a rendszernek, hogy addig lehet ezt csinálni, ameddig a letöltőnek nem lesz anyagi haszna ebből, ami egy elég korrekt irányelv.

A torrentezés egy fajtája mindenhol legális

A torrenten olyan fájlok küldése, ami nincs szerzői jogokkal védve legális és bármelyik országban használható, viszont sajnos ezen tartalmak száma nincs előnyben a nem szabadon használható tartalmakkal szemben.

Nem csak kis oldalak használják

Maga a Twitter és Facebook és ezen alapuló rendszert használ, hogy gyorsabbá tegyék a felhasználók közötti videó és kép küldést.

A legális torrent tartalmak nagy részét ez teszi ki.

Sok oldalt tiltottak már

A legtöbb híres torrent oldal már szenvedett betiltást és általában több országtól is, az ilyen oldalakat az elmúlt pár éven próbálják regulázni, vagy teljesen eltünteni.

A kormányok felszámolják a legtöbb torrent oldalt

A helyi hatóságoknak nem tetszik, hogy valaki ahelyett, hogy elmenni a moziba otthon nézi meg a filmet ingyen, ezért próbálják a legtöbb online torrent oldalt megsemmisíteni vagy ha más nem betiltani teljesen.

A legtöbb ilyen oldalt birtokló tulajdonos még biróságra is került, ahol meg kellet védenie magát ennek egy jó példája volt a The Pirate Bay esetében ahol ez úgy végződött, hogy egy magasabb pénzösszeget kellet fizetnie utána meg vett egy lakatlan szigetet, ahol nincsenek szabályok és azóta is onnan üzemelteti az oldalát.

2012 óta a torrentezés szorúl vissza

2012 volt az év amikor a torrentezés elérte a mai napi csúcsát, ami nem más, mint 150 millió aktív felhasználó.

Mára már nem torrenteznek annyian

A 2012-es rekord óta csak csökkent az a hatalmas szám és mára már a 27 milliónál több napi felhasználót nem éri el.

Haldoklik a torrentezés?

Bár ez így egyáltalán nem igaz, de mérhetően vissza esett, hiszen a fiatalok inkább fizetnek egy kisebb összeget, minthogy vesződjenek hasonló dolgokkal.


GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

Ha úgy döntesz, hogy ezekután is beleugrasz az internetes torrentezés világába akkor itt van pár kérdés, amire nem nagyon tértünk ki a fentebbi sorokban.

Az IP cím elrejtése illegális?

Ha VPN-t használsz, hogy úgy tudj torrentezni (és nem szerzői joggal ellátott tartalmat szedsz le) a biztonságod érdekében az teljesen legális. Sőt szeretnénk buzdítani mindenkit, akinek még nincs VPN előfizetése, hogy fizessen elő egy ilyen szolgáltatónál, mert nagyon sok kellemetlen helyzettől tud megvédni egy VPN.

Miért fontos az IP címem elrejtése?

Azért fontos, hogy ne legyél kitéve támadásnak és az internetes böngészésed se zavarhassa meg semmi. Ha bármilyen weblapon böngészel és az oldalt feltörik te adataidat is kiszivárogtathatják és ezek között az IP címed is benne van, ami alapján a személyes gépedet is feltörhetik seperc alatt. Fontos a VPN, hogy biztonságban tudjunk böngészni és semmilyen esetben se kerüljenek ki fontos adataink, mint banki adatok és belépési információk.

Ingyenesen is elrejthető az IP Cimem?

Persze. Viszont egyeáltalán nem ajánlott. Az ingyenesen használható VPN-ek általában szegényes technikai hátérrel vannak támogatva, hiszen nincs aktív anyagi bevételük amire számíthatnak. Így persze nehezebb fejleszteni a titkosításon, sőt a szervereket sem lehet fejleszteni és fenttartásuk is szenvedéssé tud átalakulni. Egyes ingyenes szolgáltatók ezt reklámokkal próbálják behozni, viszont ez általában nem tudja teljesen fedezni az optimális havi kiadásokat.

Szükségem van VPN-re a torrentezéshez?

Nincs szükség rá, viszont erősen ajánlott. Egy ilyen oldalon kifejezetten ajánlott egy bonúsz védelemmel járni, hiszen ott vannak olyan emberek, akik másoknak ártani akarnak a saját érdekük miatt. Ne hagyjad, hogy ilyen könnyen lehúzzanak egy ilyen oldalon.


Összesítés

A torrent oldalakat használni teljesen legális ameddig nem olyan tartalmakat töltünk le, viszont ha egy ilyen oldalra merészkedünk érdemes VPN-t használni a saját érdekünkben.